Σιροπιαστή και vegan σοκολατόπιτα
Οι περισσότεροι λατρεύουμε τη σοκολάτα και ιδίως τα γλυκά που την περιέχουν. Τι καλύτερο λοιπόν από μια σπιτική, vegan και σιροπιαστή σοκολατόπιτα με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι μας;
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 45'
8-10 μερίδες
Υλικά:
Για το μίγμα
• 1 1/2 φλ. αλεύρι
• 1 φλ. γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα επιλογής σας)
• 3 κ.σ κακάο
• 1 κ.γ κορν φλαουρ
• 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.γ σόδα μαγειρική
• 5 κ.σ αραβοσιτέλαιο
• 1 βανίλια σε σκόνη
• λίγο ελαιόλαδο για το λάδωμα
Για το σιρόπι
• 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 2 κ.σ κακάο
• 2 φλ. νερό
• 1 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 κ.γ χυμό λεμόνι
• 50 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μπολ, ανακατέυουμε με σύρμα ή μίξερ το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το κορν φλαουρ.
2) Προσθέτουμε το κακάο, τη σόδα και σιγά-σιγά το αλέυρι ανακατέυοντας το μίγμα.
3) Τέλος προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4) Λαδώνουμε καλά ένα σκέυος 35-25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά περίπου.
5) Μόλις ψηθεί το κεικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε σε 8-10 κομμάτια.
6) Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
Περιμένουμε 1' τη ζάχαρη ν αρχίσει να λιώνει και ανακατέυουμε.
7) Ρίχνουμε το κακάο, το ελαιόλαδο και την κουβερτούρα, ανακατεύουμε και περιμένουμε να λιώσει η κουβερτούρα.
Το σιρόπι είναι έτοιμο μεσα σε 2-3 λεπτά και το ρίχνουμε απευθείας πάνω στο ζεστό κέικ που μολις έχει βγει απο το φούρνο.
8) Αφήνουμε περίπου 15 λεπτά το σιρόπι να απορροφηθεί από το κέικ και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Extra tip: Για να είμαστε σίγουροι ότι το κεικ μας έχει ψηθεί, μπορούμε να βυθίσουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγεί καθαρή τότε αυτο σημαίνει πως είναι έτοιμο!
Comments
Post a Comment