Ευκολες vegan συνταγες για τις μερες της καραντινας (και.. oχι μoνο!!)



1.Ομελέτα με tofu και λαχανικά

Υλικά:
10 μανιτάρια μικρά λευκά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
½ πιπεριά πράσινη
½ πιπεριά κόκκινη
8-10 ντοματίνια
200 γραμμάρια μαλακό τόφου
αλάτι-πιπέρι
λίγο κάρυ (προαιρετικά)
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομμάτια και τα σωτάρουμε με το λάδι στο τηγάνι και το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ. Αφού μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά, ρίχνουμε το τοφου σε κομματάκια και ανακατεύουμε συνέχεια για μερικά λεπτά για να το σπάσουμε, μέχρι να απορροφήσει και τα υγρά από τα λαχανικά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


2.Υγιεινά choc cookies

Υλικά :
2 μπανάνες
1 κ.τ.σ. κακάο
4 κ.τ.σ αμυγδαλοβούτυρο (ή όποιο άλλο βούτυρο ξηρού καρπού)
1 κούπα βρώμη
¼ κούπας σταγόνες σοκολάτας
2 κ.τ.σ σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση :
Λιώνουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα  για 18~20 λεπτά.

3.Τέλειο απαλό χούμους για σαλάτες, συνοδευτικό ή σνακ!

Υλικά :
1 κούπα βρασμένα ρεβύθια
2-3 σκελίδες σκόρδου
Αλατι
Πιπέρι
Πάπρικα
2 κ.τ.σ ταχίνι
3 κ.τ.σ χυμό λεμονιού
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση :
Βάζουμε στο μπλέντερ αρχικά τα ρεβύθια ώσπου να γίνουν αλοιφή. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπάμε έως ότου αναμιχθούν τελείως.
Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και το συνοδεύουμε με τα αγαπημένα μας πιάτα! 
Καλή επιτυχία σε όποια από τις παραπάνω συνταγές επιλέξετε να δοκιμάσετε και καλή συνέχεια!! 

Μίρκα 🌼

Comments