Εύκολο ψωμι με σόδα


Υλικα

  •  Αλεύρι που φουσκωνει μονο του ή ολικης 500γρ
  • 1 κ. γλ. Αλάτι
  • 350 γρ γαλα αμυγδάλου (αραιωμένο με χλιαρό νερό)
  • 2 κ.γλ. Σόδα
  • Ελαιόλαδο 10γρ
  • 2κ.σ. Λεμόνι
  • Λιναρόσπορος κοπανιστός (προαιρετικά)
  • Δενδρολίβανο (προαιρετικά)
Εκτέλεση

1)Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
2)Προσθέτουμε το λάδι ,το λεμόνι (τα προαιρετικά υλικά) και λίγο λίγο το γάλα
3)Οταν το καρβελάκι ειναι έτοιμο ,το τοποθετούμε πάνω σε αλευρωμένη λαδόκολα  το χαράσουμε με ένα μαχαίρι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40  λεπτά (μέχρι να ροδίσει).

Εξτρα tips!
 Αν το ψωμι ψηθεί περισσοτερο  απέξω και μεσα οχι το αφήνουμε λίγα λεπτά παραπάνω στο φούρνο(20 λεπτά)σε χαμηλότερη θερμοκρασία (150 βαθμούς).
Επίσης,αν η κόρα του ψωμιου γίνει πολύ σκληρή τυλίγουμε το ψωμί με μια πετσέτα και το τοποθετούμε σε μια νάυλον σακούλα για 20-25 λεπτα.

Καλή επιτυχία!


   

Comments